Fotkaj.net
 
 
     ŠTO JE NOVO Kristijan Fažon  30.11.2011   
Najpopularniji fotoaparat je... iPhone

Mnogi korisnici smatraju da su kamere na mobitelima preslabe kvalitete za ozbiljno fotografiranje, no činjenica je da ogroman broj korisnika najčešće fotografira upravo mobitelom. Pokazuju to i statistike s popularnog servisa za razmjenu fotografija Flickr, gdje je iPhone na čelu po popularnosti

Što god mislili o kamerama na mobitelima, činjenica je da vam je mobitel uvijek pri ruci, a fotoaparat ne. To je jedan od razloga (uz poboljšanu kameru na modelu 3GS) zašto je iPhone izbio na čelo po popularnosti na servisu Flickr, rame uz rame s modelom Canon EOS Digital Rebel XTi (u nas je to model 400D), ali s tendencijom snažnog rasta.

Slijede ih Canon EOS 450D, Nikon D80 te Canon EOS 40D, no valja napomenuti da Flickr sve modele iPhonea broji kao jedan model, što je pomalo nepravedno prema drugim proizvođačima. Ipak, statistike pokazuje da je iPhone - mobitel koji nikad nije bio poznat po odveć dobroj kameri - danas definitivno bitan faktor kad je u pitanju fotografija.

18.07.2012

Novi Zadarski suvenir - suradnja portala eZadar.hr i fotkaj.net
18 fotografija nagrađivanih zadarskih autora izrađenih kao fotografija na platnu i poster...

     

10.01.2012

Internet nam mijenja pamćenje
Povećana ovisnost o internetskoj mreži donijela je i značajne mreže vezano za naše pamćenje. Preciznije, naš mozak bira što će i na koji način zapamtiti.

 
  KOMENTIRAJ